Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 145/146 vs Fiat Bravo/Brava

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 145/146 vs Fiat Bravo/Brava

Е какво мислите? Всъщност се спрях на тези коли и то дизел(имам причини).Добри ли са дизелите при тези модели ?? Не разбирам много от коли
    Каква е разликата между ТD и JTD и заслужава ли си примерно да дадеш 700-1000лв. отгоре за да е JTD. (и по-висока година разбира се , JTD почват от 99та май..)
    Какъв е разхода при дизелите на Алфите , драги Алфаджий , ако някой знае за Фиатчетата да каже...
    Ако някой се наеме със задачата да сравни двата модела примерно 145/Браво и да ми каже,защо едното е по-добре от другото и + и - си (поддръжка) ще съм много благодарен. Освен разбира се прекрасната визия на Алфата , която печели.
    И разликата между 145/Bravo и 146/Брава само в 4(5) вратите ли е ?

Ми разликата м-ду TD и JTD е, че JTD-то е common rail(нова система за подаване на горивото)
    Затова JTD-тата са малко по-икономични.
    Обаче до колкото чета във Фиат форума, колегите казват, че били претрупани с електроника и поради тази причина давали повечр дефекти от TD-тата
    Относно избора м-ду Алфа 145 и Браво
    Според мене фрапиращи разлики няма.В смисъл цени на части-консумативи, но мене примерно Алфата ми харесва повече на външен вид, и затова бих избрал нея.

пп....JTD-тата развиват по-големо обороти, но за мене това води единствено до по бързо износване на мотора, защото все пак дизел-а не е кола за гонки(ама ние си го караме така )
    И друго:
    -На JTD-то може да се сложи чип

Comment

Колега ако не ти се чете спор кое е по хубаво просто отиди и си купи една 145/6 JTD и не му мисли повече.....По-хубава с повече екстри, заслужава си парите...Върви, и след чипосване става много по мощна...
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
      Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

алфата:
        директна, бавна, ниска и непрактична

бравото:
        бързо, високо, практично.....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
          алфата:

бравото:
          Много благодаря за отговора.
          какво точно се разбира по директна ...за управлението ли ?
          БАВНА? Демек набира по-бавно от Бравото ли? А непрактична демек скъпа поддръжка ?
          А като цяло искам да питам голяма ли е разликата в поддръжката, ако нещо се развали в TD/JTD ? Демек кое е по-сгодно от 2те

Comment

Първоначално публикувано от gen6
            алфата:

бравото:
            БАВНА? Демек набира по-бавно от Бравото ли? А непрактична демек скъпа поддръжка ?
            А като цяло искам да питам голяма ли е разликата в поддръжката, ако нещо се развали в TD/JTD ? Демек кое е по-сгодно от 2те
            забрави за те де то.....

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

алфата:

бравото:
              забрави за те де то.....
              Добре де, може ли съвсем малко по-аргументативен отговор. Мерси много.

Comment

аз истината казвам....

те де то е сторо, мудно, старо табло... барабани.... не е по-ефтино за поддръжка кой знае колко. но пък ако ти е читаво и за работа е ок.

дже те де то е твоя мотор. при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена , възможност за чип

Comment

...при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена , възможност за чип
                  А алфите викаш, нямат възможност за чип, а
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

аз истината казвам....

те де то е сторо, мудно, старо табло... барабани.... не е по-ефтино за поддръжка кой знае колко. но пък ако ти е читаво и за работа е ок.

дже те де то е твоя мотор. при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена , възможност за чип
                    Я да видим колко е старо, къде са барабаните и старото табло?
                    Е на тая от подписа... ноември 98.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                      аз истината казвам....

Я да видим колко е старо, къде са барабаните и старото табло?
                      Е на тая от подписа... ноември 98.
                      твоята е 146 ...
                      аз имах и боксер 146 1.6 със всички екстри 95

Comment

Re: Alfa Romeo 145/146 vs Fiat Bravo/Brava

...Каква е разликата между ТD и JTD и заслужава ли си примерно да дадеш 700-1000лв. отгоре за да е JTD. (и по-висока година разбира се , JTD почват от 99та май..)
                        Колегите ти обясниха разликата. Дизелите стават популярни в последните години, защото напредъкът на технологиите ги поизчисти от някои основни недостатъци. Всички автомобилни производители вече минават на комън рейл при дизелите, така че послушай Нео - забрави за ТДто. А 700-1000та лева отгоре са не само за по-модерната технология, но и за по-младата възраст. А кой не иска нещо по-младичко, а?
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз от опит знам че Бравото ускорява по-бързо от алфата 146 за же те де мотора горовя,но дали това е само заради килограмите че бравото е по леко с околу 200 килца или има нещо в предавателните числа на скоростите
                          Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                          Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                          Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                          Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Първоначално публикувано от Наката
                            Аз от опит знам че Бравото ускорява по-бързо от алфата 146 за же те де мотора горовя,но дали това е само заради килограмите че бравото е по леко с околу 200 килца или има нещо в предавателните числа на скоростите
                            ахам и в двигатела има

Comment

Working...
                            X